Allegri: Ronaldo ostaje

Edmir Škorić

Trener Juventusa Max Allegri tvrdi kako je Cristiano Ronaldo budućnost torinskog kluba.

Nakon ispadanja od Ajaxa u četvrfinalu Lige prvaka, svi u Torinu su razočarani, a pojavile su se i glasine da bi Crisitano Ronaldo mogao da napusti Juventus, baš kao i trener Allegri.

Međutim, Allegri tvrdi da je Ronaldo budućnost Juventusa i da će ostati u klubu.

"Ronaldo je imao izvanrednu sezonu i igraće sutra prtoiv Fiorentine", potvrdio je 51-godišnjak, a Juventus bi sutra trebao da osigura Scudetto.

„Cristiano plus Juventus ne znači da je Liga prvaka sigurna. On je budućnost Juventusa", dodaje Italijan.

“On je spokojan i smiren, jer je razočaran kao i svi mi jer smo izašli iz takmičenja koje smo namjeravali osvojiti. Sada nema smisla da govorimo o tome, moramo misliti o Seriji A".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U slučaju osvajanja titule, osvojili smo 50 odsto trofeja u kojima smo učestvovali, a onda postoji žaljenje zbog ispadanja iz kupa, što je normalno", dodao je Allegri.

Benatia je napustila Juve za Katar u januaru i nedavno je kritikovao Allegrija.
"Od početka decembra do kraja januara nije želio da se igra", zaključio je bivši šef Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.