Evropski krah donosi nam Dream Team naredne sezone

Juve sprema velika pojačanja?

Evropski krah donosi nam Dream Team naredne sezone

E. Škorić

Ajax je u utorak srušio snove svima u Torinu, a Juventus još jednu godinu u nizu ostaje bez trofeja u Evropi iako je nezaustavljiv u Italiji.

Juventus se doslovno igra u Seriji A i naslove osvaja kao od šale, no Liga prvaka je nedostižna za Staru damu.

Činilo se da će dolazak Cristiana Ronalda omogućiti Staroj dami konačno da se domogne trofeja u Evropi, ali Ajax je u četvrtfinalu nadigrao Juve i vratio ga u realnost.

Krah u Ligi prvaka bi za posljedice mogao imati velike promjene u timu Juventusa, pa i na klupi, pošto se sve više spominje odlazak Maxa Allegrija.

La Gazzetta dello Sport je objavila kako će Juve od ljeta imati novu kupovinu i da će tim torinskog kluba biti daleko jači od trenutnog. Poznati sportski list piše da će doći šest igrača.

Već je dogovoren prelazak Aarona Ramseyja iz Arsenala, a navodno bi Mohamed Salah iz Liverpoola mogao da bude najveće ljetno pojačanje Juventusa.

Dolazak Salaha bi vjerovatno bio i najveća senzacija u svijetu transfera na ljeto, a njegova vrijednost se procjenjuje na oko 105 miliona eura, mada je sada pravo pitanje kako Juve misli uvjeriti Liverpool da pusti svoju glavnu zvijezdu.

Za 35 miliona eura Juve planira da kupi Joaa Felixa, tinejdžera koji je oduševio igrama u dresu Benfice, a iz istog kluba planiraju dovesti i Rubena Diasa za 28 miliona eura.

Također, očekuje se da Juventus pojača odbranu, a tu Gazzetta vidi Samuela Umtitija, koji košta 70 miliona eura.

Mlade zvijezde Serije A Nicola Zaniolo (Roma) i Federico Chiesea (Fiorentina) zaključili bi ogroman šoping Juventusa. Vrijednost njih dvojice zajedno iznosi oko 90 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U konačnici, to bi značilo da bi Juve za šest igrača, ne računajući Ramseyja koji je došao besplatno, platio skoro 380 miliona eura.

Ostaje da vidimo ima li istine u pisanju Gazzette, no svakako je sigurno da će Juve doživjeti velike promjene, a naravno veliki broj igrača bi trebao da ode, uključujući i našeg Miralema Pjanića.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi