Kako je sudija s meča Juve - Ajax upao u veliku mrežu mafije?

Ni kriv, ni dužan

Kako je sudija s meča Juve - Ajax upao u veliku mrežu mafije?

E. Škorić

Francuski sudija Clement Turpin, koji je sudio Juventusu protiv Ajaxa, našao se u velikim problemima.

Turpin je doživio krađu identiteta u kontekstu trgovine drogom. Kako je izvijestio L'Equipe, jedna banda je na ime sudije u automobilu prevozila drogu.

Kriminalci su, prema istrazi Regionalne direkcije pravosudne policije Versaja , prevezli velike količine droge između Belgije i Francuske u Renault Laguni Gris registrovanoj na ime Clement Turpin.

"Trgovci ljudima koriste njegovo ime kako bi se zabavili i zato što su navijači", rekao je izvor blizak istrazi L'Equipeu.

Navodni diler Mounir A. uhapšen je 10. decembra u Parizu s trojicom svojih saučesnika. Optuženi su da posjeduju velike površine uzgoja kanabisa i da se nalazi opasna količina oružja u vlasništvu mafije: raketni bacač, kalašnjikov, tri pištolja ... Pored toga više od milion eura u gotovini i 650.000 eura u vrijednost luksuznih satova i odjeće.

Turpin, nesvjestan istrage, potvrdio je u L'Equipeu svoju nevinost:

"Ja ne živim u Noisy-le-Sec, nemam stanove ili dvorce, nemam ništa s ovim slučajem ".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On se takođe našalio: "Šta me ova inspiracija inspiriše? Često kažem, arbitraža je veoma opasna profesija".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi