Sudija nije ništa svirao u ovoj situaciji

Klopp će pobijesniti kada ovo vidi: Tottenhamu nije dosuđen očigledan penal

S. Pašalić

Manchester City je u okviru 35. kola engleske Premier lige savladao na Etihadu Tottenham sa 1:0.

Tri dana nakon nevjerovatne utakmice u četvrtfinalu Lige prvaka Građani su dočekali Spurse s nadom da stignu do pobjede koja bi ih ostavila u igri za naslov prvaka Engleske.

Ipak, ovo je bila potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu koja je odigrana u srijedu, a City je na kraju slavio s 1:0 golom Fodena koji je pogodio mrežu Tottenhama u 5. minuti.

Građani su upisali minimalnu pobjedu iako su imali još nekoliko sjajnih prilika da povećaju vodstvo i tako riješe sve dileme oko pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cityju se to moglo osvetiti u 59. minuti kada je Walker u svom šesnaestercu očigledno igrao rukom, ali sudija nije dosudio penal za Tottenham.

Na kraju je ekipa Pepa Guardiole stigla do pobjede i ponovo zasjela na prvo mjesto na tabeli, ali veliko je pitanje kako bi se ova utakmica završila da se u Engleskoj koristi VAR.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.