Ovaj put nije bila "ludnica": Manchester City savladao Tottenham

Mladi Phil Foden pogodio za pobjedu Građana

Ovaj put nije bila "ludnica": Manchester City savladao Tottenham

Samo tri dana nakon revanš meča četvrtfinala Lige prvaka u kojem je uspio izvući rezultat dovoljan za plasman dalje, Tottenham je ponovo gostovao na Etihadu, ovaj put u okviru 35. kola Premiershipa.

Za razliku od srijede i utakmice četvrtfinala Lige prvaka ovaj put nije bilo "ludnice" na Etihadu, a City je slavio izuzetno važnu pobjedu u utrci za titulu prvaka Engleske, rezultatom 1:0.

Guardiola i Pochettino su napravili po nekoliko izmjena u sastavima u odnosu na zadnji duel, a jedan od igrača koji nisu igrali u srijedu pogodio je već u petoj minuti.

Silva je poslao loptu u kazneni prostor Tottenhama, Aguero je vratio pred gol, a mladi Phil Foden pogodio za 1:0.

Nije se igralo u pretjerano visokom ritmu, a možda i najbolju priliku za Tottenham u prvom dijelu imao je Son Heung-min. Sjajni fudbaler Tottenhama je u samom finišu prvog poluvremena odlično prošao kroz odbranu Cityja, ali je Ederson na vrijeme istrčao i odbranio mu udarac.

Prvo poluvrijeme je završeno minimalnim vodstvom Cityja, a treba dodati i da je De Bruyne morao napustiti igru zbog povrede.

U drugom poluvremenu je ritam igre dodatno opao. Ipak, imali su i jedni i drugi nekoliko izglednih situacija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je prijetio preko Aguera i Sanea koji je ušao u igru u nastavku, dok se u najboljoj šansi za Tottenham našao Moura, ali nije dobro reagovao nakon loše reakcije odbrane domaćih. Do kraja je ostalo 1:0 za Manchester City.

Građani su ovom pobjedom ponovo prestigli Liverpool na prvom mjestu tabele. Sada imaju 86 bodova, bod više od Redsa. Tottenham je ostao treći sa 67 bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaki84
penal ko kuca.... Al City je to... I engleska govna od sudija....
4 1
dragonBH
Dobar ovaj Foden, al ostecen je Totenhem za penal jer je rukom igro Walker. Potreban je VAR englezima, pothitno!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi