Francuski napadač je proradio od dolaska Zidanea. Sa ova tri gola je došao je do cifre od 21 gola u sezoni (Foto: EPA)

Ušao u historiju

Mnoge legende su nosile dres Real Madrida, ali niko nije napravio ono što je Karim Benzema

M. Šljivak

Karim Benzema danas je postigao hat-trick u pobjedi madridskog Reala nad Athleticom iz Bilbaa (3:0).

Tako je fantastični Francuz nastavio sjajan niz pogodaka. Igra kao preporođen dolaskom Zinedinea Zidanea u klub, a danas je ušao i u historiju kluba.

Sa tri postignuta gola protiv Athletica, Benzema je postigao osam uzastopnih golova za Kraljeve, a u tom periodu niko drugi od fudbalera kraljevskog kluba nije uspio zabiti pogodak.

Upravo je po tome jedinstven u 117 godina dugoj historiji kluba. Iako su dres Reala nosile velike zvijezde i prave legende poput Cristiana Ronalda, Alfreda Di Stefana, Raula, Ferenca Puškaša, niko drugi nije vezao osam uzastopnih golova za tim.

Benzema će tako ući u historiju kluba u kojem je proveo već 10 godina svoje karijere.

Benzema u La Ligi učinio ono što Ronaldo i Messi nisu uspjeli

Francuski napadač postao je nedavno prvi igrač koji se upisao u strijelce protiv svih timova iz La Lige, protiv kojih je igrao u svojoj karijeri.

Benzema je u karijeri igrao protiv 34 španska tima, te je postigao gol protiv njih sviju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To čak nije uspjelo niti Lionelu Messiju koje je strijelac bio protiv 38 od 40 timova protiv kojih je igrao. Cadiz i Murcia su ekipe protiv kojih se Argentinac nije upisao u strijelce.

S druge strane, Cristiano Ronaldo, koji je u Real Madridu proveo najveći dio svoje karijere bio je strijelac protiv 32 od 33 tima. Jedini tim protiv kojeg se trenutni fudbaler Juventusa nije upisao u strijelce je Leganes.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.