Gareth Bale odlazi, ali tamo gdje ga niko nije očekivao
Velšanin nikada nije pokazao zašto je nekada bio najskuplji fudbaler svijeta. Njegov boravak u Madridu neće biti upamćen (Foto: EPA)

Bira opcije van Evrope

Gareth Bale odlazi, ali tamo gdje ga niko nije očekivao

M. Šljivak

Gareth Bale napustiće madridski Real u ljetnom prelaznom roku.

Na njega trener Zinedine Zidane ne računa u budućnosti i sve se više priča da će on napustiti klub po završetku ove sezone.

Ipak, plata koju traži Bale mnoge zainteresovane klubove će okrenuti drugim igračima. Velšanin traži sedmičnu platu od čak 600.000 dolara.

Upravo takva plata bi ga mogla odvesti van Evrope. Sunday Mirror u svom današnjem izdanju tvrdi da je Bale spreman da napusti Stari kontinent i da prihvati ponudu klubova iz Azije i Amerike.

Navodno je Velšanin zainteresovan za odlazak u Kinu, Ujedinjene Arapske Emirate, ali i Sjedinjene Američke Države. Sve će zavisiti od ponude koju dobije, ali teško je vjerovati da će mu ijedan evropski tim ponuditi cifru koju traži.

Real Madrid odredio cijenu za Balea

Velšanin se nalazi u grupi igrača na koje je turbulentna sezona Los Blancosa ostavila najveći trag pa je Florentino Perez već odredio njegovu cijenu.

Real je Baleovom menadžeru Jonathanu Barnettu saopštio da može obavijestiti zainteresovane klubove kako Velšanin košta 130 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kraljevi se pripremaju na pravu revoluciju ovog ljeta i cilj je da se od rodaje igrača zaradi što je moguće više novca kako se ne bi prekršila finansijskog fair playa.

Bale ima ponuda sa Ostrva, najviše interesa je do sada pokazivao Manchester United, ali dojam je da je 130 miliona eura previše i za bogate Crvene đavole.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi