Ostaje ili odlazi?

Izjava kojom je Zidane riješio sve dileme oko budućnosti zvijezde Reala

Admin Čaušević

Zinedine Zidane će napraviti čistku u svlačionici Real Madrida, barem se to očekuje.

Los Blancosi su odigrali najlošiju sezonu u posljednjih nekoliko godina, mnogi igrači su razočarali te je jasno da je kod nekih došlo do zasićenja.

Među igračima čiji se odlazak nagovještavao je i Raphael Varane, a Zidane je riješio sve dielme oko budućnosti ovog defanzivca.

"Da, definitivno. Varane ostaje", Zidaneov je odgovor na pitanje novinara ostaje li Francuz u Realu.

Varane igra sezonu za zaborav te snosi najveću krivicu zašto je odbrana kraljevskog kluba ove sezone doživjela niz poniženja.

Međutim, bez obzira na pad forme Zidane i dalje ima veliko povjerenje u Varanea i misli da će uspjeti vratiti samopouzdanje.

Varanea silno želi PSG

PSG-ov trener Thomas Tuchel nije pretjerano zadovoljan stanjem u igračkom kadru, posebno kada je u pitanju zadnja linija, a upravo Varanea je ocijenio idealnim pojačanjem i učinit će sve kako bi ga doveo.

Ovakve napise tamošnji "L10Sport" dodatno je podgrijao informacijama kako je sportski direktor PSG-a već razgovarao sa Varaneovim bratom oko eventualnog transfera na Park prinčeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je kako ovaj eventualni transfer neće biti nimalo jeftin i stoga su u PSG-u svjesni da će pregovori biti itekako mučni. Trenutni stav Reala je takav da Varane može otići samo ako se uplati odštetna klauzula koja u njegovom slučaju iznosi vrtoglavnih 500 miliona eura.

Varane je u Real stigao iz Lensa 2011. godine. Aktualni prvak svijeta s Francuskom je do sada za madridski sastav odigrao 273 utakmica u kojima je čak i zabio 12 golova, te upisao šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.