"Pobijedio sam ih, sada mogu umrijeti u miru"

Odigrali fantastičan meč

"Pobijedio sam ih, sada mogu umrijeti u miru"

A. Čaušević

Jedno od "iznenađenja" minulog vikenda u Ligama petice viđeno je na stadionu Vallecas.

Rayo Vallecano je s 1:0 pobijedio Real Madrid i tako zadržao šanse za opstanak u La Ligi. Gol odluke u 23. minuti iz penala je zabio Adri Embarba.

Posebno zadovoljan nakon trijumfa bio je Paco Jemez koji je konačno u svojoj trenerskoj karijeri pobijedio kraljevski klub.

"Odigrali smo spektakularan meč u svim aspektima. O ovome sam sanjao. Govorio sam sebi da neću pobijediti Real nikad u životu. Sada mogu umrijeti u miru", rekao je iskusni stručnjak.

"Igrali smo iznad naših mogućnosti, savaldali smo i pritisak jer smo znali da moramo pobijditi. Nismo navikli da pobjeđujemo Real, tako da smo veoma sretni", dodao je on.

Rayo tri kola prije kraja zauzima 19. mjesto sa 31 bodom, za sigurnom zonom zaostaje teško dostižnih šest bodova.

Zidane otvoreno: Želio bih da se liga završi odmah

Real je u komšiluk doživio novi poraz, mada mu on ništa i ne znači, jer kraljevski tim odavno je otpisan u borbi za titulu, a ispod trećeg mjesta ne može. Igrači Reala djelovali su ponovo bezidejno, nemotivisano, umorno, slabašno...

"Da li želim da se sezona odmah završi? Da, ali moramo da igramo još tri utakmice", uz smijeh je kazao Zidane nakon nove partije, a onda odgovorio šta sve nije funkcionisalo večeras u igri Reala.

"Nismo ništa napravili. Od prve minute, pa do kraja, na svim razinama, bili smo užasni. Moramo da budemo jako ljuti. Ja sam ljut. Naša slika je bila loša. Moram reći da mi je žao zbog onoga što smo danas uradili. Svi mi. Ovako ne možemo igrati. Najgora stvar? Sve. Nismo trčali, ma nismo ništa", kazao je Zizu.

Da li Gareth Bale zaista više nije mislima prisutan u Realu, pošto želi da ide?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne znam, morate to njega da pitate".

Realu očajnički trebaju golovi, ali večeras nije igrao Karim Benzema, koji je postigao posljednjih osam golova za Kraljeve. Posljednji put da je neko drugi od igrača Reala zabio bilo je prije sedam utakmica, 31. marta, kada je Ceballos dao gol u 3:2 pobjedi nad Huescom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi