Zna se ko je najopasniji

Van Dijk objasnio kakav plan imaju za čuvanje Lionela Messija

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sutra igraju u gostima protiv Barcelone prvu utakmicu polufinala Lige prvaka.

Meč Barcelone i Liverpoola za mnoge je finale prije finala, te su sigurni da će pobjednik ovog duela na kraju sigurno doći do tiule Lige prvaka. Prema svim najavama očekuje nas spektakularan okršaj, a već sutra se ovi timovi sastaju na Camp Nou.

Naravno, za Liverpool najveća opasnost je Lionel Messi koji i ove sezone igra u nevjerovatnoj formi. U centru pažnje je i najbolji igrač Premiershipa, Virgil van Dijk, koji će zbog Messija sigurno biti na velikom iskušenju.

Pred sutrašnji susret holandski defanzivac je pričao o meču s Barcelonom, ali najviše o Messiju. Naravno, sve zanima da li ima neku posebnu taktiku kada je u pitanju omaleni Argentinac.

"Za mene je Messi najbolji igrač svijeta. Ipak, vidite kako mi igramo i kako se branimo. Nećemo ići samo da čuvamo njega ili da ga čuva jedan igrač cijeli meč. Svi ćemo zajedno igrati u odbrani kao uvijek i vidjet ćemo. Sigurno je da ćemo biti spremni", rekao je Van Dijk i nastavio.

"Jasno nam je da igramo protiv Barcelone i najboljeg igrača svijeta, ali nije samo na njemu pažnja. Cijeli tim ima nevjerovatan kvalitet i moramo o svemu da vodimo računa. Također, i mi smo dobra ekipa i sigurno ćemo to pokazati. Sigurno nećemo ići kao da smo na odmoru".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Van Dijk je siguran da će i Liverpool pokazati da nije slučajno u polufinalu, te da su spremni da idu do samog kraja.

"Kada vidim šta imamo i kakve igrače i trenere imamo onda nije iznenađenje što smo još tu. Mi smo jako dobar tim i to ćemo sutra pokazati. Barca je jedan od najboljih timova i bit će teško, ali sve je u igri. Moramo biti spremni na probleme jer će ih sigurno biti. Dat ćemo maksimum da dođemo do finala", dodao je defanzivac Redsa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.