Kako je Van Dijk odigrao posljednji put na Camp Nou?

Davno je to bilo...

Kako je Van Dijk odigrao posljednji put na Camp Nou?

S. Grebović

Polufinale Lige prvaka donosi nam veliki dvoboj između prvaka Španije, velike Barcelone i kako sada stvari stoje, vicešampiona Engleske, ekipe Liverpoola.

Barcelona je za vikend nakon minimalne pobjede nad Levanteom i matematički osigurala titulu prvaka Španije tri kola prije kraja prvenstva.

S druge strane, Liverpool igra jednu od najboljih sezona u domaćem šampionatu, ali čini se kako će to biti nedovoljno da podignu trofej namjenjen prvaku Engleske prvi put nakon 1990. godine. Nesreća za Redse je to što za glavnom konkurenta za naslov imaju nezaustavljivu mašineriju zvanu Manchester City.

Četa Jurgena Kloppa je nakon 36 kola drugoplasirana sa 91 bodom, jednim manje od Građana. Liverpool je u toku sezone doživio samo jedan jedini poraz i to upravo od Cityja i čini se kako je upravo ta utakmica donijela prevagu. Sasvim je sigurno da se Liverpool neće predati i da će željno čekati eventualni kiks Građana.

Jedan od najzaslužnijih za sjajne igre Liverpoola je 193 cm visoki stoper Virgil Van Dijk, koji se nametnuo u pravog lidera odbrane. Podatak da je ekipa primila svega 20 golova dovoljno govori, što je ujedno i najmanje u cijeloj ligi.

Upravo je ovaj Holanđanin jučer proglašen za igrača sezone u Premier ligi, što za jednog stopera u konkurenciji sjajnih napadača nije ni malo loše.

S toga mnogi s nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Van Dijk snaći u duelu protiv Lionela Messija i družine. Posljednji je put igrao protiv Barcelone datira iz grupne faze Lige prvaka u sezoni 2013/2014 kada je sa Celticom gostovao na Camp Nou i izgubio sa visokih 6-1.

Međutim, i pored tog uvjerljivog poraza Van Dijk je imao nekolicinu sjajnih intervencija kojima je u par navrata spasio čist pogodak. 

Kako je to izgledalo pogledajte u videolinku ispod:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi