Čistka na Anfiledu: Jurgen Klopp prekrižio čak devetoricu igrača

Napuštaju Redse na ljeto

Čistka na Anfiledu: Jurgen Klopp prekrižio čak devetoricu igrača

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola igraju odlično već dvije sezone, a ove godine su u igri za osvajanje Premiershipa i Lige prvaka.

U Premiershipu dva kola prije kraja imaju samo bod manje od Manchester Cityja, dok su u Ligi prvaka stigli do polufinala gdje će se sastati protiv Barcelone.

Ipak, jasno je svima da Jurgen Klopp ima roster od nekih 17-18 igrača koje koristi dok su ostali poprilično zapostavljeni. Ovog ljeta Redse očekuje "čiščenje" u ekipi, a mnoge igrače njemački stručnjak je već prekrižio.

Engleski mediji prenose da je Klopp razgovarao s čelnicima kluba, te da je poručio na koje igrače neće računati, te da ih klub može prodati na kraju ove sezone.

Navodno, na ovoj listi nalaze se čak devetorica fudbalera. Sigurno da je najveća zvijezda Daniel Sturridge koji ne igra već neko vrijeme i bit će čudo ako ga i naredne sezone budemo gledali na Anfieldu. Isti slučaj je i s Adamom Lallanom koji želi veću minutažu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored njega tu je lijevi bek Alberto Moreno koji će se vratiti prema svemu sudeći u Španiju. Mnogim igračima ističe ugovor i otići će kao slobodni, dok će neke Redsi pokušati prodati.

Jedan od njih je golman Adam Bogdan koji je na posudbi u Hibernianu, te Connor Randall koji i dalje igra za rezervni tim. Pored njih tu su još Juan Garcia, Corey Whelan, Conor Materson i Edvard Tagseth.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi