Na svoj 38. rođendan

Fergunsonov vojnik objavio kraj karijere

S. Grebović

Legendarni fudbaler reprezentacije Irske i bivši defanzivac Manchester Uniteda John O'Shea odlučio je da stavi tačku na svoju fudbalsku karijeru.

U svojoj bogatoj karijeri odigrao je 683 utakmica od kojih 118 za reprezentaciju Irske, a podigao je ukupno 14 trofeja. 

Sa Crvenim đavolima i Fergunsonom je osvojio sve što se moglo osvojiti u domaćim okvirima. Tako se okitio sa pet titula engleske Premier lige, četiri puta je osvojio Community Shield, jednom FA kup, Ligu prvaka i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.

Nema sumnje da će ostati upamćen kao jedan od istinskih vojnika velikog Sir Alexa Fergunsona kod kojeg je imao beskrajno povjerenje. U crvenom dresu nastupio je na 394 utakmice, a postigao je 15 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim Manchester Uniteda, nosio je dresove Sunderlanda i Readinga, koji će se ispostaviti kao klub u kojem će okončati karijeru.

Inače, danas je Irac napunio 38. godinu života. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.