Gotova sezona za stopera Manchester Uniteda

Veliki peh za Solskajera

Gotova sezona za stopera Manchester Uniteda

S. Grebović

Ispostavile su se crne slutnje medicinskog osoblja Manchester Uniteda da bi Eric Bailly mogao propustiti ostatak sezone.

Ovakav ishod predvidio je i strateg Crvenih đavola Ole Gunnar Solskajer koji je rekao da je sezona, vrlo vjerovatno za Erica Baillya završena i da neće nastupiti na posljednja dva ligaška duela protiv Huddersfielda i Cardiffa.

"Otići će na preglede, mislim da nije najgora povreda koljena koja se može dobiti, ali misli da ga nećemo vidjeti prije početka nove sezone", izjavio je.

Njegova povreda je došla u možda najgorem mogućem trenutku, budući da je i United u velikoj utrci za mjesta koja naredne sezone vode u Ligu prvaka.

Sreća je za United i ta sto ih u posljednja dva kola očekuju dueli sa timovima koji će najvjerovatnije ispasti. Huddersfield je odavno otpisan, a od narednog kola mogao bi biti i Cardiff.

Tako je norveški stručnjak ostao bez jedne od rijetkih svijetlih tačaka u odbrani svoje ekipe, a Baillyjevo neigranje će osjetiti i reprezentacija Obale Slonovače koje očekuje nastup na Afričkom Kupu Nacija koji počinje počinje 21. juna u Egiptu.

Njegova selekcija smještena je u grupi D gdje će igrati sa reprezentacijama Maroka, Južnoafričke Republike i Nambije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi