EPA

Govorio za Sky Sport

Vidal: Razočarao me Juventus

Među onima koji su se nadali da bi Juventus ove sezone mogao doći do samog kraja u Ligi prvaka je i Arturo Vidal.

"Biaconeri" i ove sezone dominiraju italijanskim fudbalom, a mnogi su vjerovali da će dovođenjem Ronalda konačno se domaći i 'ušatog' pehara, međutim i ove godine za Juventus će ostati samo san.

Stara dama je neočekivano zaustavljena u četvrtfinalu protiv Ajaxa, što je izazvalo veliko razočarenje među navijačima, pa i bivšim igračima ovog kluba.

"Iznenadio me Juventus. Bio sam siguran da će Allegrijev tim stići barem do finala, tako da je prijevremeno ispadanje svakako razočarenje. I to veliko", izjavio je Vidal za Sky Sport.

I dok je za Juventus takmičenje završeno, Vidal je sa Barcelonom sinoć nadigrao Liverpool i jednom nogom već zakoračio u finale Lige prvaka. Za dvostrukog strijelca Lionela Messija je imao samo riječi hvale.

"Messi je nevjerovatan igrač. Ne samo da je postigao dva pogotka, nego je i svojim presingom bio od velike koristi za odbranu. Zadovoljstvo mi je igrati s njim", istakao je čileanski fudbaler.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je u pitanju Vidalova epizoda u Juventusu, ona je trajala u razdoblju od 2011. do 2015. godine kada je Čileanac otišao u Bayern, a potom ljetos u Barcelonu.

Za torinski klub je odigrao 170 utakmica postgivaši pritom 48 pogodaka uz 25 asistencija, a osvojio je ukupno i sedam trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.