"Juventus je manji klub od Arsenala"
Aaron Ramsey je 11 godina proveo u Arsenalu. Odigrao je više od 350 utakmica za klub, ali je odlučio da ovog ljeta ode iz ekipe (Foto: EPA)

David Seaman tvrdi

"Juventus je manji klub od Arsenala"

M. Šljivak

Aaron Ramsey odlučio je napustiti Arsenal i kao slobodan fudbaler će se pridružiti torinskom velikanu Juventusu.

To se nije svidjelo legendarnom golmanu Topnika Davidu Seamanu, koji je hladno 'ispalio' kako Ramsey nije trebao napraviti takav potez, jer je Juventus manji klub od Arsenala.

"Aaron Ramsey će ostati dobro upamćen u Arsenalu. Veliki je igrač i frustrirajuće je to što igra fantastičan fudbal, ali odlazi u drugi tim", istakao je Seaman, te je nastavio:

"Stalno nam se dešavaju iste stvari. Još jedan vrhunski igrač napušta naš klub i odlazi u drugi koji nije ni blizu veliki kao Arsenal. Ne mogu da vjerujem da ga nisu uspjeli zadržati", rekao je Seaman.

David Seaman je dres Arsenala nosio od 1990. do 2003. godine i osvojio je 14 trofeja, među kojima su tri titule prvaka Engleske.

Ukupno je legendarni golman odigrao 405 utakmica za Topnike i važio je za jednog od najboljih golmana Premiershipa.

Ipak, izjava da je Arsenal veći klub od Juventusa sigurno je 'zaparala' uši svim navijačima Stare dame, pa im Seaman sasvim sigurno neće biti omiljen lik u budućnosti.

Seaman je u bogatoj karijeri branio za još nekoliko oznatih ekipa. Karijeru je počeo u Leeds Unitedu, a zatim je nastupao za Peterbrough, Birmingham, QPR.

Karijeru je završio 2004. godine kao golman Manchester Cityja, a u reprezentaciji Engleske je nastupio 75 puta i najveći uspjeh mu je finale Evropskog prvenstva 1996. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nemozetako
Veliki klub jos nema LP. Nmzs se tako nazvazi. U Londonu niste velikan, Chelsea je za vas institucija. O Juventusu da ne govorim
7 0
forza_juve
Izgorio mu mozak stas
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi