Ko će na klupu Juventusa?
Torinska Stara dama već osam godina uzastopno osvaja prvenstvo Italije. Tu dominaciju iz Serije A žele da prenesu i u Ligu prvaka (Foto: EPA)

Agent smatra da Allegri ostaje

Ko će na klupu Juventusa?

Midhat Šljivak

Italijanski mediji nedavno su objavili informaciju kako torinski Juventus od 2020. godine na klupi želi vidjeti španskog stručnjaka Pepa Guardiolu.

Međutim, kako stvari stoje, na klupi Bianconera će ostati Massimiliano Allegri. Ovaj stručnjak je ugovorom vezan za Juve na još jednu sezonu, ali postoji velika mogućnost da produži ugovor.

O svemu tome je za Tuttosport govorio Giovanni Branchini, FIFA agent koji tvrdi da su u Juventusu itekako zadovoljni poslom kojeg obavlja Allegri i da nikakve promjene nisu potrebne.

"Juve je zadovoljan sa Allegrijem. Hoće li ostati? Mislim da hoće. Svi uslovi za ostanak su tu, ali zbog odnosa sa rukovodstvom tima, naredni sastanci koji dolaze su jako bitni", rekao je Branchini.

Istakao je Branchini da je dolazak Pepa Guardiole teško ostvarljiv plan Stare dame.

"Promjene na klupi? Ne smatram da će se o tome pričati. Cilj sastanka je da se naprave ciljevi za budućnost. Dolazak Guardiole u Juventus je nemoguća misija. Guardiola je trener koji čini igrače boljim, ali najbolji izbor za Juventus je Allegri", istakao je Branchini.

Allegri je već pet godina na klupi tima iz Torina. Osvojio je isto toliko titula prvaka, a aktuelni ugovor mu ističe u ljeto naredne godine, te su zato sve češće priče kako mu neće biti ponuđen novi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, ovaj 51-godišnji stručnjak čvrsto vjeruje da će uspjeti sa Juventusom osvojiti Ligu prvaka. Uspio ih je dva puta dovesti jako blizu, ali taj toliko željeni trofej je izostao.

Međutim, za ljeto je najavljena poprilična rekonstrukcija tima. Allegri će dobiti nove igrače i krenuće u konačan pohod na titulu najboljeg tima Evrope.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi