Fabio Capello otkrio novo pojačanje Juventusa

Stara dama se pojačava

Fabio Capello otkrio novo pojačanje Juventusa

M. Šljivak

Legendarni italijanski stručnjak Fabio Capello je u razgovoru za Sky Sport otkrio vjerovatno pojačanje torinskog Juventusa za narednu sezonu.

Prema njegovim riječima Bianconeri čine sve kako bi u ljetnom prelaznom roku angažovali fudbalera madridskog Reala Isca.

Isco se odavno povezuje sa Juventusom. Ipak, konkretne ponude nikada nije bilo, ali po svemu sudeći, ona će u Madrid stići ovog ljeta.

"Isco je Juventusov san. Znam da ga žele kupiti tokom ljeta", rekao je Capello, ali je otkrio i da postoji popriličan problem za Staru damu u eventualnoj kupovini.

"Problem je taj što Zinedine Zidane, po mom mišljenju, ne želi tek tako ostati bez Isca. Ako on dopusti, Isco će vjerovatno završiti u Juventusu", istakao je legendarni italijanski trener.

Isco je ove sezone bio u nemilosti trenera Santiaga Solarija. Gotovo da nije igrao dok se na klupu nije vratio Zinedine Zidane, pa su se priče o njegovom odlasku u Solarijevo vrijeme znatno povećale.

Ipak, sada je situacija mnogo drugačija. Isco nije siguran da li želi otići, ali na kraju će o svemu odlučiti Zidane.

"Bio sam u Španiji ovih dana i zaista je spremno 500 miliona eura za pojačanja"

Real Madrid će biti itekako aktivan na ljetnoj tržnici.

Trener Real Madrida Zinedine Zidane dobio je zadatak da potpuno obnovi tim, a španski mediji spominju cifru od 500 miliona eura, koliko je predsjednik Florentino Perez spremio za dovođenje novih fudbalera.

Očekuje se dolazak velikih zvijezda. Eden Hazard bi trebao doći kao prvo veliko ime, a sa Kraljevima se povezuju još i Paul Pogba, Sadio Mane, Kylian Mbappe, ali i mnogi drugi fudbaleri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da ima istine u cifri od 500 miliona eura za pojačanja otkrio je nekadašnjih trener tima iz Madrida Fabio Capello. On je to potvrdio u razgovoru za Sky Italia.

"Boravio sam u Španiji prethodnih dana. Iako sam bio u Barceloni, sreo sam čovjeka koji dosta zna o dešavanjima u Real Madridu. Rekao mi je da je zaista spremno 500 miliona eura za pojačanja u ljetnom prelaznom roku", rekao je Capello.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi