Poznati putnici na Final Four

Šok za PSG i u rukometnoj Ligi prvaka, Vardar napravio novo čudo

Midhat Šljivak

Rukometaši Vardara i Vive Kielcea plasirali su se na završni turnir rukometne Lige prvaka.

PSG je bio veliki favorit u duelu protiv Vive Kielcea. Međutim, iako su danas na svom parketu pobijedili Poljake 35:26, katastrofa iz prvog meča ih je skupo koštala.

Tada su deklasirani potpuno neočekivano 34:24 i na kraju tu razliku nisu uspjeli da nadoknade, pa je Kielce ostvario plasman na Final Four.

Tamo će biti po treći put zaredom i Vardar. Makedonski velikan je poražen u revanšu kod Szegeda 29:25, ali pobjeda iz prvog meča (31:23) lako je odbranjena i Vardar je ponovo na završnom turniru.

Ovo je makedonskom timu treći uzastopni plasman na Final Four i po tome su ispisali historiju rukometne Lige prvaka.

PSG je ponovo najveće razočaranje. Rukometaši kao i fudbaleri jednostavno ne mogu do naslova i još jedna neuspješna evropska sezona je iza njih.

Podsjetimo, ranije su plasman na završni turnir osigurali Veszprem i Barcelona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.