Vardar potvrdio dominaciju: Ekipa iz Skoplja osvojila peti trofej SEHA lige

Makedonci bolji od Zagreba

Vardar potvrdio dominaciju: Ekipa iz Skoplja osvojila peti trofej SEHA lige

Rukometaši Vardara su večeras u finalu SEHA lige, odigranom u bjeloruskom Brestu, savladali PPD Zagreb sa 26:23 i tako stigli do novog trofeja u ovom takmičenju.

Ipak, rukometaši Zagreba su bolje ušli u odlučujući susret, pa su golom Mandića u 12. minuti meča stigli do +3 (7:4). Vardar se potom budi, brzo anulira zaostatak, a pred odlazak na odmor stiže i do prednosti od tri gola (14:11). Na odmor se, međutim, otišlo vodstvom Vardara od 14:12.

Vratio se Zagreb početkom drugog poluvremena, ali su Makedonci ponovo dodali gas i krenuli po pobjedu.

Imao je Vardar i +4 devet minuta prije kraja nakon gola Kristopansa, pa su rukometaši makedonske ekipe lagano priveli susretu kraju i stigli do trofeja.

Ovo je treća vezana titula SEHA lige za Vardar i peta ukupno.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Najefikasniji kod Vardara je bio Dainis Kristopans sa sedam golova, dok su po pet dodali Stas Skube (5/5) i Timur Dibirov.

Kada je u pitanju Zagreb, istakao se Luka Mrakovčić sa četiri gola. Po tri su dodali Božiž Pavletić, Horvat i Vlah.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi