Nije htio da krije

Marca: Zidane je trojici igrača Reala u oči rekao da mu nisu potrebni

E. Škorić

Zinedine Zidane se susretao licem u lice sa nekim igračima Real Madrida, kako bi im otvoreno i direktno poručio da ih ne želi u timu.

Bliži se kraj (neuspješne) Realove sezone i Zidane je već krenuo u misiju čišćenja svlačionice. Za neke neće biti mjesta u ovoj ekipi Reala naredne sezone.

Kako je objavila Marca, Zidane se najprije susreo sa Garethom Baleom, Marcosom Llorenteom i Ceballosom, kako bi im kazao da na njih ne računa ozbiljno i da je za sve najbolje da odu na ljeto.

Zidane je Baleu rekao da se ne uklapa u njegove planove, a kada se Francuz vratio u Madrid, bilo je jasno da Velšanin neće ostati. I sam Bale je već odlučio da ode, sada se samo čeka ljeto i da se dogovori njegov transfer u, najvjerovatnije, neki engleski klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Razgovor sa Zidaneom u njegovom uredu obavio je i Marcelo, ali prema svemu sudeći iskusni brazilski bek ostaje i naredne sezone. U narednim danima će svi ostali igrači morati da sjednu sa Zidaneom i neke čekaju pozitivne, druge opet i negativne vijesti.

Jedno je sigurno, Real će biti potpuno novi od ljeta, a velika pojačanja tek će uslijediti. Već ste vjerovatno upoznati s imenima koja se povezuju s Realom, a najbliže dolasku zasad je Eden Hazard iz Chelseaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.