Mariano vodio Real do pobjede protiv Villarreala

Trijumf Kraljeva

Mariano vodio Real do pobjede protiv Villarreala

M. Šljivak

Real Madrid je u 36. kolu La Lige savladao na svom terenu Villarreall sa 3:2.

Kraljevi su odlično ušli u meč i već u drugoj minuti su poveli. Pogodio je Mariano Diaz za prednost domaćeg tima od 1:0.

Međutim, radost domaćih je kratko trajala. Već u 11. minuti Žuta podmornica dolazi do izjednačenja, a mrežu Thibauta Courtoisa pogađa Moreno za 1:1.

Ipak, Real je na odmor otišao vodstvom. Do drugog gola ekipa Zinedinea Zidanea dolazi u 40. minuti, a za 2:1 je pogodio Vallejo.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Real je završio pitanje pobjednika u ovom meču. Mariano je ponovo pogodio za 3:1.

Gosti su u petoj minudi nadoknade preko Coste uspjeli da smanje zaostatak na 3:2, ali to je sve što su uradili u ovom meču.

Za Kraljeve je ova sezona već izgubljena i do kraja nemaju za što igrati. Sa druge strane Villarreal je još uvijek u poziciji da ispadne, a imaju pet bodova više od Valladolida koji je u zoni ispadanja.

Njima do kraja svaki bod zlata vrijedi, ali su za sada u mnogo boljoj poziciji u odnosu na ostale ekipe.

La Liga, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real - Villarreal 3:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi