Juniori Sarajeva u finalu savladali Slobodu

Kup BiH ide u ruke razigranoj družini s Koševa

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

U Zenici na terenu Trening centra N/FSBiH odigrano je finale Kupa BiH za juniore između Sarajeva i Slobode, a bordo mladići na kraju su slavili s 2:0.

U finalu Kupa za juniore igrala se jedna utakmica i na neutralnom tereu, a na kraju je Sarajevo osvojilo trofej. Po svemu viđenom, zaslužena pobjeda bordo tima i zaslužen trofej nakon sjajnih utakmica u ovoj sezoni.

Sarajevo je od početka bilo opasnije, mada u prvih 20-ak minuta nije bilo prilika. Tek u 27. minuti Salčin je izveo slobodan udarac, ali bez opasnosti po gol Tuzlaka.

Na drugoj strani je pet minuta kasnije Hodžić šutirao, ali golman Srajeva Dizdarević je bio siguran. U 35. minuti Salčin iz slobodnjaka trese prečku Slobodinog gola, ali ostalo je 0:0 na poluvremenu.

Sarajevo je povelo u 59. minuti golom Sabljice, ali nakon velike greške golmana Slobode Mustačevića.

U 73. minuti Salčin je sjajno proigrao Jašarevića, koji pogađa prečku, a lopta se na kraju odbija do Konjalića, koji ne uspijeva da je proslijedi u mrežu. Petnaestak minuta prije kraja razigrani Salčin iz slobodnjaka pogađa za 2:0.

Brzo nakon toga Hodžić je isključen u timu Slobode i tu je već bilo jasno da će Sarajevo do trofeja Kupa.

Sjajna sezona za tim s Koševa, budući da i seniori igraju finale Kupa, a također su i na mali korak od osvajanja titule.

Sarajevo - Sloboda 2:0 (Sabljica 59, Salčin 74)

Sarajevo: Dizdarević, Mušić, Bradarić, Sabljica, Đokanović, Dervišagić, Salčin, Čičkušić, Hasanović, Imamović, Jašarević.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sloboda: Mustačević, Devedžić, Hasanbegović, Kovčić, Kavazović, Karić, Hodžić, Nišić, Muratović, Osmić, Omerović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.