FK Sloboda: Upravni odbor se obavezuje ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije

Tuzlaci ostali bez licence za Premijer ligu

FK Sloboda: Upravni odbor se obavezuje ispuniti sve obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije

E. Čaušević

FK Sloboda je jedan od tri kluba koja nisu dobili licencu za narednu sezonu što se tiče nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Bez licence na Prvostepenoj komisiji ostali su Sloboda, Čelik i Krupa. Tuzlanski klub bez licence za nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone ostao je zbog dugovanja prema bivšim uposlenicima, uglavnom igračima.

FK Sloboda oglasio se danas na zvaničnoj stranici saopštenjem i porukom da će Upravi odbor učiniti sve da ispuni obaveze do zasjedanja Drugostepene komisije.

"Upravni odbor FK Sloboda Tuzla dobio je Odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja je zasjedala 3. maja 2019. godine u Sarajevu, a koja je donijela Odluku da FK Sloboda Tuzla nije u potpunosti postupio u skladu s pojedinim odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH te je iz tog razloga komisija odbila Zahtjev za licencu FK Sloboda Tuzla za takmičenje u sezoni 2019./2020.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom prilikom ističemo da Upravni odbor FK Sloboda Tuzla poštuje Odluku komisije koja je korektno obavila svoj zadatak pri donošenju odluke.

Vrijedi istaći da je Uprava zatekla određeno stanje u klubu, povukla odgovarajuće poteze te se obavezuje da do zasjedanja Drugostepene komisije za licenciranje klubova ispuni sve obaveze u skladu s odredbama Pravilnika o licenciranju kluba BHT Premijer lige BiH koje su navedene u odluci Prvostepene komisije", navodi se u saopštenju tuzlanskog kluba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti