Trener FK Sarajevo

Musemić: Čast je igrati finale Kupa ove zemlje, Ćorić i Bagarić su im najbolji

Fudbaleri Sarajeva dočekuju sutra Široki Brijeg na Koševu u prvom meču finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Tim povodom danas je održana press konferencija u prostorijama Bordo kluba na kojoj je govorio šef struke Husref Musemić.

"Mislim da je čast i privilegija igrati finale Kupa ove zemlje. Apelujem na sve aktere da utakmica protekne u sjajnoj atmosferi i odličnom fudbalu. Mislim da su obje ekipe malo rasterećenije u zadnjim danima. Oni su osigurali Evropu, a mi smo na korak od titule. Radi se o dva sjajna tima tako da možemo očekivati dobru utakmicu".

"To što igramo prvi meč kući ne mora ništa značiti. Igraju se dva meča. Ni kao igraču, ni kao treneru mi to ništa nije značilo. Opet kažem, igraju dvije najbolje ekipe u državi, nadam se dobroj utakmici".

"Oni imaju svoj kvalitet, ali i mane. Njihov glavni igrač je Dino Ćorić, Bagarić također. Imaju širog fond igrača, u posljednje vrijeme puno rotiraju."

"Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan, ja bih bio zadovoljan. Ako pri tome mi damo neki gol onda će biti odlično". 

Dupla kruna?

"Nema euforije, nema razloga da bude euforije. Možemo osvojiti duplu krunu, a možemo i ne osvojiti. To se još ne zna, posebno u Kupu".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na pressici je govorio i prvotimac Anel Hebibović.

"Svjesni smo kvaliteta Širokog Brijega. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti. Njihov kvalitet ćemo pokušati svesti na minimum. Nadam se da će sve proći u najboljem redu. Pozivam navijače da dođu i podrže nas". 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Div iz šehera
Sta ti rade komisije ,komisije su zaspale ostale bez titule a gdje je ta titula, eno je kod divova, gorit ce Titova.
7 0
AmaRam4
da Bog da Sirki osvojio, poz za "diva" iz Sehera sa Bistrika
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti