Sedloski: Na Koševo idemo čvrsto i muški po što bolji rezultat za revanš na Pecari

Trener Širokog pred meč protiv Sarajeva

Sedloski: Na Koševo idemo čvrsto i muški po što bolji rezultat za revanš na Pecari

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega sutra igraju prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prva utakmica ovih timova igra se sutra od 18 sati na Koševu, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije na Pecari. Pred ovaj meč u prostorijama NK Široki Brijeg održana je press konferencija na kojoj se obratio trener ovog tima Goce Sedloski.

"Veliko je zadovoljstvo, a ujedno i velika obveza predstaviti se u što boljem izdanju u finalu Kupa. Ova prva utakmica finala bit će u mnogo čemu različita od one koju smo prije dvadeset dana igrali na Koševu. Sarajevo će biti kompletno, jače za Stanojevića i Rahmanovića, kao domaćini su favoriti, ali ovo je ipak samo prvih 90 minuta", rekao je Sedloski.

Dodao je kako se Široki na Koševo ide nadigravati, postaviti čvrsto i muški, pokazati karakter i volju, te na taj način pokušati ostvariti što bolji rezultat za uzvrat za sedam dana na Pecari. Rezultat koji bi ga zadovoljio Sedloski nije želio precizirati, ali je kazao kako bi "bilo odlično postići gol".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Detaljnije taktiku nije želio otkriti novinarima, istaknuvši tek kako ima viziju i da će Široki "pokušati kontrolirati utakmicu i iskoristiti eventualne pogreške protivnika, iako je Sarajevo jako dobra momčad i gotovo da i nema neku slabu stranu". Obje ekipe, zaključio je trener plavo-bijelih, odlično se poznaju i odlučiti će trenutna inspiracija pojedinaca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Ako ne nadmudris onog njihovog glupog glavonju trebas se sam pokupiti i otici nazad u Makedoniju.
0 7
VelaHavle
Glavonja osvaja duplu krunu, i mi smo presretni - a ti nam samo mozes oblizati donje glavonje.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi