Ernesto Valverde sve bliže odlasku

Koga Barcelona želi za novog trenera? Dvojica stručnjaka na listi želja

Endin Čaušević

Ernesto Valverde će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti klupu Barcelone i bit će pravo čudo ukoliko uspije ostati trener ovog tima i naredne sezone.

Čelnici Barcelone prošle godine dali su mu punu podršku kada je Barca šokantno ispala u Ligi prvaka od Rome, a nakon što se Blaugrana osramotila u utorak na gostovanju protiv Liverpoola teško da će Valverde ostati na klupi.

Španski mediji već uveliko špekulišu o tome da je Valverde već bivši, ali da će to zvanično biti tek na kraju sezone jer Barcelonu još očekuje i finalna utakmica Kupa Kralja.

Već se počelo pisati o tome ko bi mogao biti novi trener Barcelone ukoliko Valverde dobije otkaz, a navodno na listi želja katalonskog kluba nalaze se dvojica trenera i to oba iz Holandije.

France Football piše da će mete Barcelone biti Erik ten Hag i Ronald Koeman. Ten Hag je oduševio sve na klupi Ajaxa koji je umalo napravio čudo i plasirao se u finale Lige prvaka, dok je Koeman velika legenda Barcelone.

Koeman je trenutno na klupi reprezentacije Holandije, a ima dosta iskustva što se tiče klupskog fudbala s obzirom da je u dosadašnjoj karijeri s klupe vodio Everton, Southampton, Ajax, Benficu, Valenciju, PSV, Vitesse, AZ i Feyenoord.

Mogu tražiti nove klubove: Otpisana desetorica fudbalera Barcelone!

Madridski AS objavio je danas da su čelnici Barcelone donijeli odluku o tome koga će prodati ovog ljeta, odnosno da će čak desetorifa fudbalera napustiti Camp Nou na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako prenosi ovaj ugledni portal na listi otpisanih fudbalera nalaze se: Philippe Coutinho, Samuel Umtiti, Ivan Rakitić, Denis Suarez, Malcom, Casper Cillessen, Murillo, Rafinha, Thomas Vermaelen i Kevin-Prince Boateng.

Boateng i Murillo se nalaze na posudbi u Barceloni, ali su im već poručili da neće otkupiti njihove ugovore, te da će se oni na kraju sezone vratiti u svoje klubove Sassuolo i Valenciju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.