Wuilker Farinez pred potpisom za Barcelonu
Mladi čuvar mreže važi za ogromnog talenta. Ipak, pitanje je šta će dobiti sjedenjem na klupi Barcelone u najbitnijem periodu karijere (Foto. EPA)

Veneceluanac na Nou Campu

Wuilker Farinez pred potpisom za Barcelonu

Midhat Šljivak

Holandski golman Jasper Cillessen odlučio je da napusti Barcelonu.

Ovom 30-godišnjem čuvaru mreže dosta je više klupe. On je u timu sa Nou Campa odavno drugi izbor iza Marca-Andrea ter Stegena, a kako više ne želi da sjedi na klupi, odlučio se na odlazak.

Rukovodstvo katalonskog velikana se odmah dalo u potragu za njegovom zamjenom. Povezivali su se sa Barcom mnogobrojni golmani, a novog čuvara mreže su na kraju pronašli u Kolumbiji.

Novi član Barcelone postat će Wuilker Farínez, 21-godišnji venecuelanski golman, koji trenutno nosi dres kolumbijske ekipe Millionarios.

Radi se o veoma talentovanom golmanu. Jedna je od glavnih zvijezda u Kolumbiji, a najveću pažnju je privukao nastupima na Svjetskom prvenstvu do 20 godina 2017. godine, gdje je imao procenat odbrana od čak 87 posto.

Odlični nastupi bi mu na kraju mogli donijeti veliki transfer. Navodno je Farinez već sve dogovorio sa Barcom i on bi trebao preuzeti mjesto rezervnog golmana u redovima španskog prvaka.

Nije Barca jedina koja se raspituje za mladog čuvara mreže. Argentinski velikani Boca i River također pokazuju veliko interesovanje za njega, ali teško da se mogu nositi sa ponudom koja dolazi iz Španije.

Farinez je već odavno član i A reprezentacije Vencuele za koju je već branio 14 puta i njemu se predviđa zaista dobra karijera.

Barca će za njegove usluge morati da izdvoji pet miliona eura. Kolumbijski tim ne želi pristati na manju cijenu, ali taj novac Kataloncima nije problem i Farinez bi uskoro mogao preseliti na Nou Camp.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi