Pred nama su utakmice 31. kola PL BiH

Gdje Sarajevo želi slaviti titulu?

Sezona Premijer lige BiH je ušla u samu završnicu. Preostalo je da se odigraju još tri kola, a danas je na rasporedu trideset prvo.

Kako smo došli do konačnog raspleta sezone sve utakmice se igraju u istom tereminu, pa će tako sva premijerligaška nadmetanja danas početi u 17:00 sati.

Najviše pažnje privlači meč u Banovićima gdje se sastaju Tuzla City i lider Sarajevo.

Pomenuti rivali svoj duel 31. kola Premijer lige BiH primorani su igrati u Banovićima jer je Tušanj zauzet s obzirom da Sloboda u istom terminu dočekuje Krupu, a upravo u Banovićima bi se mogla slaviti titula prvaka BiH.

Sarajevo pobjedom nad Tuzla Cityjem ima priliku i matematički osigurati titulu prvaka države. Mnogi se međutim pitaju da li će bordo tim kalkulisati kako bi dobio priliku u narednom kolu pred svojim navijačima proslaviti šampionski naslov.

Jedno je sigurno. Musemić će nakon žestokog tempa i utakmice finala Kupa BiH protiv Širokog biti primoran odmoriti nekolicinu igrača.

"Pokušat ćemo ako je moguće riješiti pitanje prvaka u ovoj utakmici, ako ne, onda u narednoj. Imamo dva-tri igrača koja ne mogu nastupiti zbog povreda i kartona, vjerovatno ćemo par morati i osvježiti, tako da će biti 4-5 promjena u ekipi. Atmosfera je dobra, brzo se igra, ritam je ubitačan i zbog toga moramo rotirati igrače", izjavio je šef stručnog štaba Husref Musemić pred put u Tuzlu.

Sa druge strane, za Tuzla City nema kalkulacija. Tuzlaci moraju ići na pobjedu kako bi i definitivno izborili opstanak, ali to neće biti lako protiv lidera prvenstva bez obzira u kakvom on sastavu istrčao na teren u Banovićima.

"Ovo nam je najznačajnija utakmica u sezoni, utakmica u kojoj nam pobjeda donosi i definitivni opstanak. Protivnika respektujemo, ali isto tako smo spremni da damo sve od sebe kako bismo ostvarili pobjedu. Sarajevu od srca želim da osvoji titulu, ali ne u Banovićima. Što se tiče odustnih fudbalera, ne bih uopšte spominjao ko može, a ko ne može igrati. Oni koji su spremni daće sve od sebe da dođemo do pobjede", istakao je trener Tuzla Cityja Mirza Varešanović.

Kladionice vjeruju da će Sarajevo danas stići do pobjede i proslaviti titulu prvaka BiH! Pogledajte kvote kladionice MOZZART za duel u Banovićima!

Ukoliko Tuzla City "padne" u Banovićima neće se radovati samo navijači Sarajeva zbog titule već i svi u Krupi.

Naime, eventualni poraz Tuzla Cityja bi dao nadu Krupi da može do opstanka. Naravno, poraz Tuzla Cityja Krupi neće značiti ništa ukoliko danas na Tušnju na savlada Slobodu, a to će biti jako teško.

Sloboda se nalazi u udobnosti sredine tabele, ali mora ići po pozitivan rezultat jer je u posljednja tri kola PL dva puta poražena i jednom remizirala.

Inače, Krupa za Tuzla Cityjem koji je "iznad crte" trenutno zaostaje šest bodova.

Kada je borba za opstanak u pitanju, Zvijezda 09 će danas na svom terenu sigurno željeti i matematički osigurati opstanak protiv već prežaljenog GOŠK-a, a to će pokušati i Mladost koja će, međutim, imati puno teži zadatak jer dočekuje Široki Brijeg.

Zanimljivo će biti danas i na Bilinom polju gdje Čelik dočekuje Zrinjski.

Zrinjski je propustio i previše prilika da sustigne Sarajevo, koje danas ima priliku potvrditi titulu. Ipak, aktuelni šampion će sigurno ići na pobjedu kako bi, u slučaju neuspjeha Sarajeva, barem teorestki ostao u igri za novi naslov prvaka.

Ako će u Zenici biti zanimljivo, onda u Bijeljini možemo očekivati pravu fudbalsku bitku. Naime, u Bijeljini je danas na rasporedu direktni obračun Radnika i Željezničara za četvrto mjesto i izlazak u Evropu.

Radnik zaostaje tri boda za Željezničarom, ali bi eventualni trijumf Bijeljinaca poptuno promijenio stvari.

Plavi sa Grbavice će, međutim, dati sve od sebe da se to ne desi, a njihov strateg Amar Osim je itekako svjestan važnosti današnje utakmice.

"Najlakše je dobru atmosferu vratiti dobrim rezultatom. Još tri kola su ostala, a sljedeća je najvažnija od ova tri. Protivnik je direktan rival za Evropu", poručio je Osim u najavi duela u Bijeljini.

Željezničar je blagi favorit na nezgodnom gostovanju u Bijeljini. Pogledajte kvote kladionice MOZZART za ovaj meč!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 31. kolo

17:00 Čelik - Zrinjski
17:00 Mladost - Široki Brijeg
17:00 Radnik - Željezničar
17:00 Sloboda - Krupa
17:00 Tuzla City - Sarajevo
17:00 Zvijezda 09 - GOŠK

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.