Musemić: Pitanje prvaka želimo riješiti već u subotu

Sarajevo gostuje Tuzla Cityju

Musemić: Pitanje prvaka želimo riješiti već u subotu

Naredno kolo bh. šampionata za fudbalere Sarajeva donosi utakmicu protiv Tuzla Cityja.

S obzirom da su do kraja sezone ostala tri kola, a da pritom Sarajevo ima šest bodova više u odnosu na Zrinjski, eventualni trijumf nad Tuzla Cityjem riješio bi i matematički pitanje novog prvaka BiH.

Kako bi se što bolje pripremili za sutrašnji meč, igrači i stručni štab Sarajeva danas su se zapustili za Tuzlu, gdje će obaviti posljednji trening pred utakmicu.

"Pokušat ćemo ako je moguće riješiti pitanje prvaka u ovoj utakmici, ako ne, onda u narednoj. Imamo dva-tri igrača koja ne mogu nastupiti zbog povreda i kartona, vjerovatno ćemo par morati i osvježiti, tako da će biti 4-5 promjena u ekipi. Atmosfera je dobra, brzo se igra, ritam je ubitačan i zbog toga moramo rotirati igrače", izjavio je šef stručnog štaba Husref Musemić pred put u Tuzlu.

Musemić je na put u Tuzlu poveo sljedeće igrače: Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Šofranac, Mujakić, Lazić, Kurdić, Bekić, Crepulja, Mustafić, Rahmanović, Šišić, Kapić, Resić, Tatar, Velkoski, Cruz, Handžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Tuzla Cityja i Sarajeva će, podsjetimo, biti odigrana u Banovićima, jer u istom terminu na Tušnju će Sloboda ugostiti Krupu.

Meč je zakazan za subotu u 17:00 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi