Izgledalo je da će igrač ostati u Španiji, ali se situacija zakomplikovala

Milan ni kriv ni dužan dobija veliko pojačanje?

S. Pašalić

Kada je 2017. godine stigao u Milan iz Porta, Andre Silva je bio najavljivan kao veliko pojačanje.

Međutim, Portugalac se nije snašao na San Siru i već 2018. godine je poslan na posudbu u Sevillu koja je imala opciju da otkupi njegov ugovor na kraju sezone za 38 miliona eura.

Silva se odlično snašao u Sevilli i ove sezone je odigrao 27 utakmica i postigao 9 golova u Laligi, a španski klub se spremao da otkupi njegov ugovor.

Ipak, nakon sjajnog starta uslijedio je nešto lošiji dio sezone, a onda se Silva i povrijedio te nije igrao u posljednjih skoro mjesec i po.

Portugalac se prvi put povrijedio krajem marta, a onda se problem ponovo pojavio i u aprilu, a u klubu vjeruju kako Silva kupuje vrijeme i da želi dočekati Ligu Nacija potpuno zdrav.

Trener Seville Joaqin Caparros je potpuno promijenio svoj ton kada priča o Silvi i uslijedile su i kritike na njegov račun i mišljenje da se ponaša neprofesionalno.

"Andre Silva neće biti spreman za utakmicu s Atletico Madridom u nedjelju", rekao je 63-godišnjak na konferenciji za novinare.

"O tome treba razgovarati. Imao je dobar početak sezone i sada je skoro dva mjeseca bez igranja"

"Pretpostavljam da ga Portugal neće pozvati za utakmice Lige Nacija. Bilo bi to loše za njega i njegov oporavak."

"Ako ovo ljeto ode sa reprezentacijom, ljudi iz Seville to neće razumjeti. Ima problema sa povredom i mislim da ga neće pozvati"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jedina stvar koja bi dovela u pitanje reputaciju igrača je da zaigra za reprezentaciju početkom juna. Mi nismo glupi", rekao je trener Seville.

Čini se da u Sevilli više nemaju povjerenje u Andrea Silvu te je sve izglednije da će se on ipak vratiti na kraju sezone u Milan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.