Za novu sezonu i novi logo Serije A - niko nije oduševljen

Nastavlja se "ribrending"

Za novu sezonu i novi logo Serije A - niko nije oduševljen

Čelnici Serije A, barem se tako čini, sve više pažnje posvećuju marketingu u pokušaju da se elitni rang italijanskog fudbala vrati na staze stare slave.

Tako se pred tekuću sezonu krenulu u "ribrending" Serije A, a jedan od prvih poteza bio je novi logo takmičenja.

Logo Serije A je prošlog ljeta pretrpio tek suptilne promjene, ali se nije dugo zadržao u upotrebi.

Naime, u novu sezonu Serije A će se ući sa novim zvaničnim logom takmičenja.

Generalni sponzor je ostao isti, ali je sam logo ovaj put drastično drugačiji od aktuelnog, te je u fokusu poprilično jednostavan simbol - slovo "A".

Serija A je na zvaničnom Twitter profilu i predstavila novi logo, ali gotovo niko nije oduševljen istim.

Tako su neki konstatovali da je novi logo dokaz da je Serija A zaostala u kamenom dobu, dok su se drugi zapitali da li na Apeninima znaju za druge kompjuterske programe osim onih iz MS Office paketa.

Bilo kako bilo, novi logo je tu. Ipak, jasno je da se zlatno doba Serije A neće vratiti sve dok "posrnuli" velikani konačno ne postanu konkurentni Juventusu zbog kojeg je utrka za Scudetto uglavnom poprilično dosadna.

Juventus je odavno potvrdio još jednu titulu prvaka Italije, a trenutno, tri kola do kraja sezone, ima 16 bodova više od drugoplasiranog Napolija. Inter na trećem mjestu zaostaje 26 bodova za Starom damom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Prvo treba nas logo da se promjeni Premijer Lige BiH. Izgleda uzasno.
0 0
Blueboy
Bolje im je da su ostavili sadasnji ali eto nije ni ovaj los
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi