Na današnji dan prije 18 godina je Milan ponizio Inter kao nikad prije i poslije toga

Najveća pobjeda u gradskom derbiju

Na današnji dan prije 18 godina je Milan ponizio Inter kao nikad prije i poslije toga

E. Škorić

Inter i Milan su ljuti gradski rivali koji dugi niz godina vode žestoke bitke u Seriji A i teško je reći ko je danas uspješniji.

U talasima bi Inter bio bolji, pa Milan, no uglavnom bi bilo teško previdjeti ishode milanskih derbija.

Ipak, 11. maja 2001. godine Milan je uspio napraviti nešto što se činilo nemogućim - pregaziti komšije sa 6:0.

Dva gola je tada postigao Ševčenko, dva Comandini, jedan Giunti i na kraju Serginho za najbolniji poraz Intera u duelima s Milanom u povijesi.

Za Milan su tada igrali Rossi, Helveg, Costacurta, Roque Junior, Maldini, Gattuso, Kaladze, Giunti, Serginho, Comandini i Ševčenko.

Kod intera, koji je bio formalni domaćin, nastupali su Frey, Ferrari, Blanc, Simić, Zanetti, Farinos, Di Biagio, Dalmat, Gresko, Vieri i Recoba.

Zanimljivo da je tada na klupi Inter imao Seedorfa koji se kasnije proslavio u Milanu, kao i Hakana Sukura i Ferrantea, dok je kod Milana, između ostalih, na klupi bio i Zvone Boban, Abbiati, Guly, Jose Mari i Leonardo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi