Noćnoj mori Strinića nema kraja: Prvo problemi sa srcem, a sad...
EPA

Baš mu ne ide

Noćnoj mori Strinića nema kraja: Prvo problemi sa srcem, a sad...

Epizoda Ivana Strinića u Milanu će se vjerovati okončati bez ijedne odigrane utakmice za slavni klub.

Splićanin je na San Siro stigao tokom ljeta nakon odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, vjerovalo se da će biti pojačanje za milanski tim, ali sve dosad debi nije upisao.

Uoči početka sezone ljekarski pregledi su otkrili da Strinić ima problema sa srcem, išlo se toliko daleko da se počelo sumnjati i u nastavak njegove karijere, međutim prije nekoliko mjeseci dobio je 'zeleno svjetlo' da se vrati na teren. I kada se vratio treninzima i dizao formu, za bivšeg fudbalera Hajduka je uslijedio novi peh, odnosno povreda gležnja koja je značila kraj sezone.

Iako Strinić s italijanskim velikanom ima ugovor do 2021. godine, italijanski mediji pišu kako ne postoji nada da će Strinić zaigrati ikako za Rossonere jer slavni tim namjerava da se raziđe s njim po završetku sezone.

"Strinić će epizodu u Milanu završiti bez ijednog nastupa u dresu Rossonera", piše Calciomercato.

Još se ne spominju klubovi koji bi mogli dovesti Strinića, ali nakon svih zdravstvenih problema teško je očekivati da će biti tržišno primamljiv...

Milan je, podsjetimo, Strinića doveo iz Sampdorije za četiri miliona eura. Kroz karijeru je ranije igrao još za Napoli, Dnipro, Hajduk, Hrvatski Dragovoljac i drugi tim francuskog Le Mansa.

"Bojao sam se da je došao kraj"

Srčani problemi s kojima se suočio krajem prošle godine bili su uznemirili i samog Strinića, u toj mjeri da se bojao hoće li nastaviti igrati fudbal.

Potražite više informacija na temu Serie A:

'Bila su to tri teška mjeseca za mene. Nisam mogao voditi svoj normalan život i bilo me strah, ipak se radi o srcu. Vrijeme sam provodio s prijateljima i porodicom. Bilo me strah da ću morati završiti karijeru", priznao je Strinić.

Striniću je inače dijagnosticiran početak hipertrofije srčanog mišića, zbog čega je morao mirovati tri mjeseca, jer riječ je o stanju koje može dovesti i do smrti tokom fizičkih aktivnosti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi