Valverde je rekao kako ima podršku uprave katalonskog tima

Trener katalonskog tima je čini se riješio neke dileme

Barcelona je donijela konačnu odluku o treneru i ona se uopšte neće svidjeti navijačima

S. Pašalić

Barcelona je doživjela veliki šok u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka na Anfieldu protiv Liverpoola.

Redsi su slavili sa 4:0 i tako na iznenađenje mnogih stigli prednost katalonskog tima koji je u prvoj utakmici na Camp Nou slavio sa 3:0.

Nakon utakmice na Anfieldu trener Ernesto Valverde se našao na udaru navijača Barcelone, ali i medija u Španiji, a danas je uoči utakmice LaLige protiv Getafea potvrdio da ostaje i da ima podršku uprave.

"Dobro se osjećam i imam snage za nastavak. Želim napraviti naredni korak i neću se sakrivati", započeo je Valverde.

"Razgovarao sam sa predsjednikom i osjećam da imam veliku podršku njega i cijelog kluba"

"Nakon takvog udarca jasno je da se sve trese, i kada se tako nešto desi morate sve to podnijeti i vratiti se svom poslu"

"Povrijeđeni smo, neću to poricati. Imamo odgovornost prema sebi i prema svojim navijačima"

"Možemo izgubiti u nokaut fazi, ali je problem način na koji smo izgubili. Nismo bili dobri u drugom poluvremenu, bilo je bolno, ali nemamo drugog izbora osim da krenemo dalje"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Još više boli to što nismo izgubili sa 1:0, nego sa 4:0, a to je bitno u klubu kao što je ovaj, ova ekipa ima sposobnost da oduševi ljude", zaključio je Valverde.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.