Zidane: Nama sezona ne može biti bolja time što je Barcelona ispala iz Lige prvaka

Jasna poruka trenera Reala

Zidane: Nama sezona ne može biti bolja time što je Barcelona ispala iz Lige prvaka

E. Čaušević

Real Madrid je prethodne tri godine dominirao kada je u pitanju Liga prvaka, ali ove sezone su totalno razočarali svoje navijače.

Kraljevski klub je prvi u historiji koji je uspio tri puta zaredom da osvoji trofej Lige prvaka, no prošlog ljeta se sve to raspalo. Prvi je otišao trener Zinedine Zidane, no još veći udarac bio je odlazak Cristiana Ronalda.

Real Madrid je pokušao ove sezone da nadomjesti njihove odlaske, ali to nisu uspjeli. Odavno se nije desilo da Kraljevi završe sezonu bez trofeja, a da stvar bude gora već početkom godine su ispali iz Lige prvaka i Kupa Kralja, te u La Ligi ostali iza Barcelone i Atletico Madrida.

Predsjednik ovog kluba Florentino Perez shvatio je da potezi koje je napravio ljetos nisu bili baš najbolji, a na radost navijača ovog tima uspio je na trenersko mjesto vratiti Zidanea.

Zidane je već počeo pripreme za novu sezonu jer je pred njim ogroman posao što se tiče promjena u igračkom kadru. Priznao je da prati i ostala dešavanja, a medije u Španiji zanimalo je šta misli o ispadanju Barcelone iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski stručnjak je poručio da je Ernesto Valverde napravio strašan posao s Barcelonom, te je dodao da ispadanje ljutog rivala za njegov tim ništa ne predstavlja.

"Barcelonino ispadanje iz Lige prvaka znači da se ništa nije promijenilo u našoj sezoni. Ona nije postala bolja time što je Barça ispala. Ernesto Valverde je dosad napravio strašan posao sa svojom ekipom", rekao je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi