Edin Džeko ove sezone nije blistao, ali je ipak ostvario jako dobar učinak. Za sada je na 13 golova i 11 asistencija (Foto: EPA)

Postigao 87. gol

Edin Džeko je od večeras na sedmom mjestu najboljih strijelaca Rome svih vremena!

Midhat Šljivak

Edin Džeko je večeras postigao gol za Romu u pobjedi nad Juventusom.

Vučica je slavila sa 2:0, a Džeko je u nadoknadi meča pogodio za ovjeru trijumfa protiv Stare dame iz Torina.

Ova pobjeda rimskom timu znači puno u borbi za Ligu prvaka, a i za bh. dijamanta koji je večerašnjim pogotkom došao do 87. gola u dresu Vučice.

Edin igra četvrtu sezonu u Rimu, a uspio je doći do 87. gola i tako se na vječnoj listi izjednačiti sa Argentincem Abelom Balbom, koji je ovu cifru dostigao u 182 utakmice.

Džeki je trebalo sedam utakmica manje i odigrao je dosad 175 utakmica za Vučicu. Neprikosnoveni broj jedan je naravno Francesco Totti koji je postigao 307 golova u 786 nastupa.

Džeko će u posljednja dva kola pokušati da ostane usamljen na sedmom jestu, jer za sada 102 gola Vincenza Montelle djeluju nedostižno, posebno jer se priča o Edinovom odlasku iz ekipe.

Veliki interes za bh. napadača

Edin Džeko konstantno se povezuje sa odlaskom iz Rome.

Nekoliko timova je pokazuje ozbiljan interes za 33-godišnjeg Sarajliju, a među njima su zaista respektabilna imena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

PSG je navodno već počeo pregovore sa Edinom i Romom oko eventualnog transfera, a ozbiljan interes pokazuje i ekipa Intera, koja Džeku vidi kao zamjenu za Maura Icardija.

Pored ovih ekipa bh. napadač se povezuje i sa dva bundesligaša i u svojim redovima ga žele Borussia Dortmund i RB Leipzig.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.