Florenzi načeo, Džeko dokrajčio Juventus!

Vučica pobijedila Staru damu

Florenzi načeo, Džeko dokrajčio Juventus!

Fudbaleri Rome ostvarili su danas vrlo bitnu pobjedu protiv Juventusa u 36. kolu Serije A, a Staru damu su na domaćem terenu pobijedili sa 2:0. 

Ovo je bila vrlo bitna utakmica za Vučicu kada je u pitanju plasman u Ligu šampiona naredne sezone, a na kraju je do pobjede došla pomalo nezasluženo i to golovima Alessandra Florenzija i Edina Džeke u samom finišu susreta.

Iako to rezultat baš i ne govori, Vučica je bila u podređenom položaju većim dijelo susreta jer je Juventus stvorio nekoliko stopšostotnih prilika pred njenim golom.

Stara dama je dominirala prije svega u prvom poluvremenu kada je stvorila nekoliko sjajnih prilika. U šansama su bili Cuadrado i Dybala, ali Mirante je s dvije fantastične intervencije spasio svoj tim. U međuvremenu je na drugoj strani dobru priliku imao Pellegrini ali je pogodio prečku. Do kraja prvog dijela šansu za Juve je imao ponovo Dybala, ali Mirante i stativa su spasili Vučicu.

U drugom dijelu smo gledali skoro pravu uspavanku sve do posljednjih 15-ak minuta kada je Roma postigla dva gola. Prvo je za erupciju oduševljenja na Olimpicu pogodio Alessandro Florenzi u 79. minuti, da bi trijumf u sudijskoj nadoknadi ovjerio Edin Džeko nakon asistencije Undera.

Za Džeku je ovo bio prvi gol nakon nekoliko sedmica pauze, a nadamo se da će u posljednja dva kola još ponekim golom doprinjeti dobrim partijama rimskog kluba.

Roma sada ima 62 boda i nalazi se na 6. poziciji dok je Juventus naravno lider sa 89 bodova i davno osiguranom titulom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je odigrao čitav meč za Romu dok je s druge strane Pjanić izašao sredinom drugog poluvremena. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJAA___
Koliko znaci kada ima neko da mu da pravu loptu(Under)..bravo Dzeksone..
4 0
AmaRam4
Dje ste Dzekino hejteri, nabijem vas na kurac!??
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi