Derbi kola odigrali su Jedinstvo i Olimpik

Nakon penala u subotu se kratko slavilo u Bihaću i Mostaru: Domaći u transu, nemile scene na terenu

Samir Mlaćo

Uzbudljivo je bilo u subotu u Bihaću. Jedinstvo i Olimpik su u derbiju 26. kola Prve lige FBiH odmjerili snage, a pobjedu su na kraju u zadnjim sekundama slavili gosti.

Olimpik je poveo prelijepim pogotkom Beširevića, ali u 90. minuti šok za goste iz Sarajeva.

Glavni sudija je pokazao na 11 metara, a kapiten Anes Nuspahić je uzeo loptu i sigurno pogodio. U tim trenucima nastalo je veliko slavlje među domaćim igračima i navijačima, dok su gosti žestoko protestovali, pa je posla bilo i za pripadnika obezbjeđenja.

Pogodak Jedinstva slavio se i u Mostaru s obzirom da je Velež vodio 3:0 protiv Orašja i u tom trenutku imao tri boda prednosti nad Vukovima sa Otoke, te otvoren put ka titulu prvaka.

"Cigani, cigani", odjekivalo je Pod Borićima.

Ipak, slavlje domaćih nije dugo trajalo s obzirom da je vrlo brzo Mile Pehar nakon kornera glavom pogodio za 2:1 i velika tri boda svog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.