Da li se ključevi Premijer lige nalaze u Gračanici: Šta FK Velež čeka u subotu?

Rođeni nemaju pravo na kiks

Da li se ključevi Premijer lige nalaze u Gračanici: Šta FK Velež čeka u subotu?

S. Mlaćo

Zanimljivo će biti narednog vikenda u Prvoj ligi Federacije BiH. Igraju se susreti 27. kola, a Velež i Olimpik će imati nimalo lagane ispite, čak naprotiv.

Rođeni sa bodom prednosti nad Olimpikom putuju u Gračanicu gdje ih čeka duel sa Bratstvom i ovaj susretu mogao bi odlučiti novog prvaka.

Bratstvo na svom terenu rijetko gubi bodove. Kada se gledaju domaće utakmice, Gračanlije su osvojile 30 bodova u 13 utakmica uz skor od deset pobjeda i tri poraza.

U posljednjih pet utakmica svih pet su slavili uz ukupnu gol razliku 9:2. Izabranici Nikole Nikića trenutno imaju 39 bodova i nalaze se na petom mjestu, ali opstanak nisu osigurali. Eventualni poraz donio bi im probleme u završnici prvenstva, a nakon meča sa Veležom očekuje ih gostovanje Bosni, a zatim domaći susret sa Čapljinom. Sezonu će završiti gostovanjem kod Jedinstva u Bihaću.

Velež bi ukoliko slavi imao otvoren put ka tituli. Rođeni do kraja sezonu gostuju otpisanoj Bosni, a na svom terenu dočekuju Vitez i Igman, dva rivala koja teško da mogu napraviti probleme Fajiću i društvu.

Olimpik će narednog vikenda dočekati TOŠK koji polako pada u formi. Izabranici Ajdina Mrgude najprije su poraženi u Konjicu 3:0, a jučer su pred svojim navijačima osvojili samo bod protiv Goražda (2:2).

U gostima su osvojili tek osam bodova, što im donosi 13. mjesto na tabeli kada su u pitanju gostujuće ekipe.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Olimpik do kraja očekuje i teško gostovanje Slavenu, no svakako da su Vukovi favoriti. Kod kuće će ugostiti Rudar iz Kaknja, dok će u posljednjem kolu u Orašje kod domaćina koji će do tada vjerovatno osigurati opstanak u ligi.

FK Velež susret narednog kola igra u Gračanici u subotu u 17 sati, dok će Olimpik u nedjelju od 17 sati ugostiti TOŠK.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Pa vec stavljaju Velez na streljanje.Nije dzaba ovo napisano.Unaprijed da kazem Gorazde-Slaven je dvica ko kuca i Olimpik na gostovanje kod Slavena uzima 3 boda.Idemo Rodeni u Gracanicu.Podrsku imate i jos veci broj nas dolazi.
4 0
chs1975mostar
kako vas nije sramota pisati vako!!!kakav ste vi ovo portal????dno dna ste!!!i smjesni i neobr@zovani !!! STA vam vise velez smeta!!!jeli vas svinjski plaća???samo psihički pisete protiv veleža!!! dizete tenzije!! sram vas bilo??klub koji je poceo da ide naprijed,,i klub koji ima potencijal i pozitivan rad!! hocete i to da srusite???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi