Velika borba za prvaka u Prvoj ligi FBiH: Ko ima lakši raspored do kraja?

Velež ili Olimpik?

Velika borba za prvaka u Prvoj ligi FBiH: Ko ima lakši raspored do kraja?

S. Mlaćo

Samo četiri kola ostala su do kraja u Prvoj ligi FBiH. Velež i Olimpik i dalje vode bitku za prvaka i tako će vjerovatno biti do posljednjeg kola.

Rođeni imaju bod prednosti, ali i bolji međusobni duel, što im je svakako dodatna prednost.

Kada je raspored u pitanju, sigurno da oba tima očekuje težak posao. Velež će u narednom kolu na vruće gostovanje Bratstvu u Gračanici. Domaći rijetko gube bodove na svom terenu, a vrijedi istaći da su jedini poraz Olimpiku ove sezone nanijeli upravo izabranici legendarnog Nikole Nikića.

Nakon Bratstva Velež će ugostiti NK Vitez koji vodi grčevitu borbu za opstanak, a zatim će Rođeni put Visokog gdje ih očekuje duel sa davno otpisanom Bosnom.

Od svojih navijača za ovu sezone oprostit će se duelom protiv Igmana iz Konjica u Mostaru.

Na drugoj strani Olimpik do kraja također ima po dvije domaće i gostujuće utakmice. Na Otoku naredne nedjelje stiže TOŠK, a zatim Olimpikm putuje u Živinice. Slaven vodi veliku borbu za opstanak i očekuje se dosta uzbuđenja na tom meču.

Nakon toga u Sarajevo dolazi momčad Rudara iz Kaknja, dok Vukovi sezonu završavaju kod Orašja.

Raspored Veleža i Olimpika do kraja sezone:

27. kolo: NK Bratstvo - FK Velež, FK Olimpik - NK TOŠK

28. kolo: FK Velež - NK Vitez, NK Slaven - FK Olimpik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

29. kolo: NK Bosna Visoko - FK Velež, FK Olimpik - FK Rudar Kakanj

30. kolo: FK Velež - FK Igman Konjic, HNK Orašje - FK Olimpik

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velez ako uspjesno preskoci stepenicu u Gracanici, onda je Velez garant 100% prvak, jer poslije te utakmice u Gracanici Velez ima bolji raspored utakmica nego sto ima Olimpik.
1 0
Selmir
Bice zanimljivo do kraja i gore i dole najboljebi bil da se sve fer i sportski zavrsi sto je ostlo do kraja lige ko je zasluzio neka ide u visi rang ko nije neka ostdne ovdje sam posteno i za vrh i opstnk
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi