Shinawatra već u pregovorima

Premijer se vraća u Premier ligu: Bivši vlasnik Cityja kupuje novi klub?

Nekadašnji premijer Tajlanda Thaksin Shinawatra razmatra mogućnog povratka u engleski fudbal, 11 godina nakon što se oprostio od Manchester Cityja.

Naime, nekadašnji vlasnik Manchester Cityja Thaksin Shinawatra je počeo pregovore o mogućem preuzimanju Crystal Palacea.

Ukoliko do preuzimanja kluba sa Selhurst Parka zaista i dođe, Shinawatra bi se 11 godina od napuštanja Manchester Cityja ponovo vratio u engleski fudbal.

Britanski mediji saopštavaju da bi Selhurst Park mogao biti Shinawatrina nova destinacija jer on već obavio niz razgovora sa aktuelnim predsjednikom i jednim od vlasnika Palacea, Steveom Parishom.

Shinawatra je navodno spreman upumpati prijeko potrebna sredsta u Palace, a navodno se, kada je otkup upravljačih prava u pitanju, govori o cifri od oko 150 miliona funti (173.6 miliona eura).

Bivši premijer Tajlanda bi u svoj novi poslovni poduhvat mogao uključiti i nekadašnjeg predsjednika tajlandskog prvoligaša Chiangrai Uniteda, Mitija Tiyapairata.

Inače, Shinawatra je vlasnik Manchester Cityja postao u junu 2007. godine, a na kormilu pomenutog kluba je ostao nešto više od godinu dana prije nego što je postignut dogovor sa šejkom Mansourom koji je u septembru 2008. postao vlasnik Građana.

Od tada je Manchester City postao sila u engleskom fudbalu, a Shinawatra se nada da i u Crystal Palaceu može postaviti temelje za uspješnu budućnost. Tajlanđanin sigurno ima dovoljno bogatstva da učini "Orlove" još većom opasnošću za najjače engleske timove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Shinawatra će sa sobom u Palace, ako preuzme ovaj klub, donijeti i svoju "šaroliku" prošlost. Naime, on je svojevremeno u domovini proglašen krivim za korupciju, te je bio prisiljen otići u egzil.

Britanski mediji navode i da je Shinawatra u prošlosti pokušao priskrbiti upravljačka prava u Fulhamu i Liverpoolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.