Magnet za trofeje: Benjamin Mendy odigrao 22 utakmice za godinu dana, a osvojio šest titula

Uvijek je tu kad se slavi

Magnet za trofeje: Benjamin Mendy odigrao 22 utakmice za godinu dana, a osvojio šest titula

E. Čaušević

Manchester City jučer je odbranio titulu prvaka Engleske jer su kao gosti pobijedili Brighton sa 4:1, te tako s jednim bodom prednosti završili ispred Liverpoola.

Građani su odigrali fantastičnu sezonu u kojoj su osvojili čak 98 bodova i zasluženo su došli do trofeja iako je drugoplasirali Liverpool imao samo jedan bod manje od kluba s Etihada.

No, u odlučujućoj utakmici City je ubjedljivo savladao Brighton sa 4:1 nakon čega je moglo početi slavlje titule. Igrači su s navijačima drugu godinu zaredom proslavili titulu, te su trofej ostavili na Etihadu i za narednih godinu dana.

Na proslavi titule bio je i Benjamin Mendy koji je jedan od najskupljih bekova u historiji. Mendy je u City došao prije dvije godine iz Monaca, ali zbog teških povreda se nije naigrao.

Francuski reprezentativac je za godinu dana odigrao samo 22 utakmice, ali je osvojio impresivnih šest trofeja. Iako nije bio značajni dio tima Mendy je svaki ovaj trofej slavio kao da je svaku minutu proveo na terenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mendy je u prethodnih 12 mjeseci s Manchester Cityjem osvojio dvije titule prvaka Engleske, dva trofeja Liga kupa, Comunnity Sheild i trofej na Svjetskom prvenstvu s Francuskom prošlog ljeta u Rusiji. Tada je za Trikolore odigrao svega 20 minuta.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi