Ima li iko bolji? Pep Guardiola s svojim ekipama od 1104 osvojio čak 904 boda i osam ligaških titula

Nevjerovatna uspješnost španskog trenera

Ima li iko bolji? Pep Guardiola s svojim ekipama od 1104 osvojio čak 904 boda i osam ligaških titula

Endin Čaušević

Pep Guardiola je prije 11 godina debitovao kao trener na klupi Barcelone i odmah je pokazao da se radi o odličnom stručnjaku.

U svojoj prvoj sezoni s katalonskim klubom je osvojio La Ligu i Ligu prvaka i vratio Barcelonu na vrh. Boravak u Barceloni je za njega sigurno najljepši dio karijere jer je osvojio ogroman broj titula, ali je 2012. godine odlučio da je vrijeme za odlazak.

Guardiola je za novi cilj izabrao Bayern gdje je bio tri sezone, te je uspio da osvoji titulu prvaka Njemačke tri godine zaredom. Nakon Bayerna novi izazov je bio Manchester City gdje je odmah počeo dominaciju.

Španski stručnjak je na klupi ovog kluba tri sezone i uspio je da donese dvije titule prvaka Engleske. Guardiola je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri s klubovima koje je vodio osvojio čak osam ligaških titula, te samo u dvije sezone nije uspio da bude prvi.

To se desilo u posljednjoj sezoni s Barcelonom kada je završio na drugom mjestu, te u prvoj sezoni s Manchester Cityjem kada je ovaj tim završio kao treći u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi za Guardiolu kažu da je jedan od najboljih trenera na svijetu što statistika uveliko dokazuje. Pored osvojenih trofeja nevjerovatno je da su ekipe koje je on predvodio s klupe u ligaškim sezonama od mogućih 1104 osvojile čak 904 boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJAA___
Nek u Njemackoj uzme Schalkea umjesto Bayerna, u Spaniji Valensiju umjesto Barselone, U Engleskoj Evertin umjesto Citya, i nek osvoji naslov, onda cu mu kapu skinuti..
11 0
leader_of_wolves
čauševiću daj i meni ovako dobre klubove i ja cu osvajat sve redom .. glupa ti je priča!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi