Podvig vrijedan svakog divljenja

Kakve mašine: Samo su tri igrača odigrali svaki minut ove sezone u Premier ligi

S. Grebović

Za vikend je utakmicama 38. kola konačno spuštena zastava šampionata u Engleskoj, a na kraju je prvi kroz cilj prošao Manchester City sa 98 osvojenih bodova.

Tokom čitavog toka šampionata glavnu trku za naslov vodili su upravo Manchester City i Liverpool, ali su Građani ipak bili bolji za jedan jedini bod i tako postali prvi tim nakon Uniteda koji je 2009. odbranio naslov iz prošle sezone.

Pitanje pobjednika Premiershipa riješilo se u posljednjem kolu u kojem je Manchester City trebao da slavi u Brightonu, što je i učinio sa 4:1.

Liverpool je tako i pored 97 osvojenih bodova na kraju ostao 'kratkih rukava', a koliki su Redsi nesretnici govori i podatak da bi s ovim brojem bodova osvojili titulu prvaka Engleske 25 puta u prethodnih 27 sezona što dovoljno govori o tome kakvu sezonu su imali.

Na kraju su tri igrača podijelili 'Zlatnu kopačku', odnosno nagradu za najboljeg strijelca, koja je na kraju završila u rukama Aubameyanga, Salaha i Manea koji su postigli po 22 gola.

Podijeljene su i ostale individualne nagrade, ali se samo tri igrača mogu pohvaliti da su odigrali svaki minut od 38 utakmica ove sezone. Riječ je o srbijanskom internacionalcu Luki Milivojeviću iz Crystal Palacea, Benu Meeu iz Burnleya, te Conoru Coadyju iz Wolvesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada broj 38 pomnožimo sa 90 dobijamo cifru od 3420 minuta koje su odigrali ova tri igrača, a na ovom podvigu čestitala im je zvanična stranica Premier lige na Twitteru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.