Manchester City žestoko odgovorio na optužbe da će ih izbaciti iz Lige prvaka

Demantovali engleske medije

Manchester City žestoko odgovorio na optužbe da će ih izbaciti iz Lige prvaka

E. Čaušević

Engleski mediji sinoć su objavili da je UEFA pokrenula istragu protiv Manchester Cityja zbog finansijskog fair-playja.

Poznato je da je City tokom proteklih prelaznih rokova potrošio ogroman novac na pojačanja, a nisu baš zarađivali dovoljno kada je upitanju prodaja fudbalera drugim klubovima.

Daily Mail je objavio sinoć da je UEFA pri samom kraju ove istrage, te da postoji velika mogućnost da će City biti žestoko kažnjen. Oni su objavili da im je čak upitno igranje u Ligi prvaka naredne sezone.

UEFA već neko vrijeme istražuje City, ali nije bilo nikakvih prekršaja od strane engleskog kluba. No, Daily Mail tvrdi da je istraga pokazala neke greške, te da će City već naredne sezone biti izbačen iz Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon svega oglasio se i klub s Etihada koji je žestoko demantovao sve ono što su objavili engleski mediji.

"Sarađujemo sa svim istražiteljima u potpunosti od samog početka. UEFA je poručila 7. marta da neće davati dodatne komentare oko svega dok istraga traje. Citiranje da su došli do ljudi bliskih slučaju je zabrinjavajuća. IImplicira se da dobra vjera Manchester Cityja u istragu CFCB IC-a nije istinita, ili da cijeli proces služi nekim individualcima da unište reputaciju kluba i komercijalne interese. Ili oboje. Optužbe o financijskim nepravilnostima su u potpunosti lažne i dokaz te činjenice proslijeđen je istražiteljima", saopštili su iz Manchester Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije