Amerikanac u novom klubu

Pulišić predstavljen u Chelseaju: Dugo sam ovo čekao...

Američki fudbaler Christian Pulišić dao je svoj prvi intervjuu za zvaničnu stranicu Chelseaja. 

Podsjetimo, on je u januarskom prelaznom roku prešao iz Borussije Dortmund u redove londonske ekipe u transferu koji je iznosio 64 miliona eura.

Kolo prije kraja sezone u Njemačkoj dao je intervjuu za zvaničnu stranicu Chelseaja u kojem kaže kako je dugo čekao dan kada će preći u ovaj klub.

"Osjećaj je sjajan i vrlo sam uzbuđen, jedva čekam početi u Chelseaju. Moram završiti sezonu ovdje, ali radujem se odlasku. Ne mogu dočekati, bit će to sjajno iskustvo. To će biti i promjena za mene, ali biti u Engleskoj i pričati engleski me uzbuđuje", rekao je Pulišić i dodao:

"Dugo sam čekao ovaj dan. Bit će velika čast igrati za Chelsea".

Inače, on bi u novom klubu trebao biti zamjena za Belgijanca Edena Hazarda koji najvjerovatnije prelazi u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Pulišić je ove sezone, zbog problema sa povredama, odigrao samo 19 utakmica u Bundesligi te je postigao četiri gola i dodao tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.