Ništa od transfera u Real?

United traži čak 170 miliona eura za Paula Pogbu

Edmir Škorić

Prema 'The Independentu', francuski veznjak Paul Pogba inzistira na plati od 28 miliona eura godišnje u Real Madridu, čime bi postao najplaćeniji igrač u ekipi.

Real Madrid je započeo pregovore oko transfera Paula Pogbe, koji je imao razočaravajuću sezonu u Engleskoj, ali šanse da dođe u Real zaista nisu velike.

Prije svega, Manchester United želi da za Pogbu naplati 170 miliona eura, što je zaista ogromna cifra za igrača koji je imao lošu sezonu i od kojeg nikad ne znate šta možete očekivati, a uz to i sam Francuz želi da bude najplaćeniji u ekipi.

Transfer otežava i činjenica da je suspendovan Pogbin agent Mino Raiola, koji do 9. avgusta nema pravo aktivnog bavljenja nogometnim transferima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Real je spreman da u transfer uključi i Garetha Balea, koji se ranije povezivao s Unitedom, ali Manchester navodno nije zainteresovan za bivšeg igrača Tottenhama za kojeg smatra da je odavno izvan svoje prave forme, a i činjenica da u julu puni 30 godina također ne ide u prilog Unitedu.

Sve te stvari otežavaju potencijalni transfer Pogbe u Real, a alternative za Francuza su Miralem Pjanić, Christian Eriksen i Van de Beek.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.