To mu niko neće dati

Alexis šokirao predstavnike Intera i Juventusa kada im je rekao koliku platu želi

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez stigao je kao veliko pojačanje u Manchester United početkom 2018. godine iz Arsenala.

Alexis je postao najplaćeniji igrač sa sedmičnom platom od nevjerovatnih 500.000 funti, ali se na kraju pokazao kao jedan od najvećih promašaja u historiji engleskog kluba.

Čileanac će gotovo sigurno napustiti Old Trafford na kraju ove sezone, ali United ima velikih problema oko prodaje. Čak nude Alexisa na posudbu s opcijom da oni plaćaju dio plate njegovog nevjerovatnog ugovora.

No, primarni cilj Uniteda je da proda Alexisa, a za njega već ima nekoliko zainteresovanih klubova. Mediji u Italiji prenose da su u prvom redu Inter i Juventus koji žele dovesti Čileanca za neku razumnu cifru.

Football Italia prenosi da je Alexis čak održao razgovore s predstavnicima Intera i Juventusa, ali da ih je u startu šokirao. Naime, on ne želi odustati od svoje ogromne plate i traži čak 12 miliona eura po sezoni što je teško da će se desiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je pokazao najveći interes za njega, ali su mu jasno poručili da njegova plata mora biti duplo manja ukoliko želi na kraju da zaigra na Meazzi.

U Juventusu su bili još rigorozniji i ponudili su mu svega 4,5 miliona eura po sezoni kao rezervnoj opciji u napadu. No, jasno je ukoliko Alexis ne smanji svoje "apetite" teško je da će na ljeto pronaći klub u kojem će imati pristojnu minutažu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.