Na Old Trafford stiže spektakularna ponuda za Paula Pogbu

Francuza sada želi i Barcelona

Paul Pogba iza sebe ima sezonu za zaborav.

Na Old Trafford stiže spektakularna ponuda za Paula Pogbu
Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Utopio se Francuz u sivilo Manchester Uniteda, pa je osim kratkog bljeska većinu sezone odigrao poprilično loše.

Pogba se proteklih mjeseci konstantno povezivao sa odlaskom iz Uniteda. Real Madrid je predviđen kao njegova nova destinacija, ali prema tvrdnjama italijanskog Tuttosporta na adresu Crvenih đavola uskoro bi mogla stići ogromna ponuda.

Ne radi se o ponudi Reala, već o ponudi njihovog najvećeg rivala Barcelone, koja je navodno spremna izdvojiti čak 150 miliona eura za reprezentativca Francuske.

Kako bi imali dovoljno sredstava za dovođenje Pogbe, Katalonci su navodno spremni prodati i reprezentativca Hrvatske Ivana Rakitića i na taj način će stvoriti prostor za dolazak Francuza.

United traži čak 170 miliona eura za Paula Pogbu

Real Madrid je još ranije započeo pregovore oko transfera Paula Pogbe, koji je imao razočaravajuću sezonu u Engleskoj, ali šanse da dođe u Real zaista nisu velike.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Prije svega, Manchester United želi da za Pogbu naplati 170 miliona eura, što je zaista ogromna cifra za igrača koji je imao lošu sezonu i od kojeg nikad ne znate šta možete očekivati, a uz to i sam Francuz želi da bude najplaćeniji u ekipi.

Transfer otežava i činjenica da je suspendovan Pogbin agent Mino Raiola, koji do 9. avgusta nema pravo aktivnog bavljenja nogometnim transferima.

Real je spreman da u transfer uključi i Garetha Balea, koji se ranije povezivao s Unitedom, ali Manchester navodno nije zainteresovan za bivšeg igrača Tottenhama za kojeg smatra da je odavno izvan svoje prave forme, a i činjenica da u julu puni 30 godina također ne ide u prilog Unitedu.

Sve te stvari otežavaju potencijalni transfer Pogbe u Real, a alternative za Francuza su Miralem Pjanić, Christian Eriksen i Van de Beek.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa